Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie z ogórkami

Dania główne

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 1115

Dodano: 05.08.2012

Odsłon: 6460

Śledzie uwielbiam:) Solone, marynowane, wędzone, smażone:) Może to niezbyt elegancka rybka hihi ale jest wporzo:D

Składniki

  • 6 płatów śledziowych (solonych)
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 czerwone cebule
  • olej
  • pieprz, majeranek
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobienie tej potrawy jest proste. Najpierw moczymy płaty śledziowe w mleku, najlepiej 1-2 godziny. Potem wyjmujemy, płuczemy jeszcze raz i kroimy w kawałki (wielkość wg uznania).

  2. Ogórki kroimy w plastry lub w kostkę, cebulę tak samo. Układamy w naczyniu warstwami - każdą warstwę pieprząc i posypując majerankiem. Warstwa śledzi, warstwa warzyw i tak na zmianę. Na koniec zalewamy olejem. Najlepiej smakują następnego dnia:)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 sierpnia 2012 Ze śledziami można komponować różne sałatki - twoja jest przepyszna i apetycznie wygląda.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń