Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię śledzie a tak przygotowane smakują wyjatkowo
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
,śledzie namoczyć na 20 minut ,odsączyć z wody,pokroić w dzwonka
cebule pokroić w cienkie piórka a jabłka w cieniutkie plasterki
do śmietany włożyc cebulę i jabłka,dodać sok z cytryny,doprawić pieprzem,solą i cukrem
część sosu wyłożyć na półmisek,na nim ułozyć śledzie i na śledzie wyłożyć resztę sosu i posypać zieleniną
tak przygotowane sledzie najlepiej smakują po 2-3 godzinach
doskonale smakują z ciemnym chlebem lub z pieczonymi ziemniakami