Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dla wielbicieli śledzi lubiących słodko-ostre smaki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 382
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 382
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 429
Składniki
kroimy cebulę w drobniutką kostkę i sparzamy wrzątkiem. Kroimy jabłko tak jak cebulę i skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Odcedzamy cebulę i mieszamy z jabłkiem. Przyprawiamy wg uznania odrobina cukru, octu winnego i oliwy. Salsę odstawiamy i w tym czasie odsączamy śledzie z nadmiaru oleju. Śledzie kroimy w kostkę ok 1,5 cm, układamy na półmisku i przykrywamy salsą.
Smacznego