Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudny smak, śledzi i kapusty kiszonej. Przepis autorski:) Polecam
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Jeśli matiasy są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć. Następnie kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do miski. Kapustę siekamy jeśli jest bardzo „długa” dodajemy do śledzi. Cebulkę, paprykę oraz pietruszkę siekamy. Jabłko i marchew ścieramy na tarle o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do miski wraz z rodzynkami <ja miałam bardzo duże więc też je pociachałam;)> Doprawiamy pieprzem i cukrem, polewamy olejem. Mieszamy. Pozostawiamy do czasu aż się troszkę przegryzie.