Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik w greckim jogurcie

Przekąski

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2105

Dodano: 16.10.2013

Odsłon: 3130

Pyszne, szybie i tanie danie a do tego zdrowe :)

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w płatki, przekładamy do naczynia dodajemy ziele angielskie i listek laurowy, łyżeczkę cukru i zalewamy to wrzącą wodą, następnie przykrywamy i zostawiamy na chwilę.

  2. W tym czasie, usuwamy płetwę grzbietową z śledzi i kroimy je na mniejsze kawałki. Sparzoną cebulę przecedzamy, usuwamy listek i ziele, dorzucamy do pokrojonych śledzi, dodajemy jogurt grecki, oraz kilka łyżek wody z śledzi (ilość zależy od tego jak bardzo kwaśne to chcemy). Dokładnie mieszamy i podajemy z chlebkiem, lub tak jak ja w wersji obiadowej z ziemniakami okraszonymi boczkiem i cebulką ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

asiella88 16 października 2013 mmmm mój obiadek z dzieciństwa ziemniaczki i śledzie w śmietanie pycha

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń