Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiosenny śledzik o każdej porze roku...
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 901
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22365
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 901
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22365
Składniki
Śledzie opłukać i skropić sokiem z cytryny.Powinny być lekko słonawe.Jeżeli trzeba (tzn.są zbyt słone) namoczyć wcześniej we wodzie.Ogórki kiszone i jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach.Cebule pokroić w paski i sparzyć wrzątkiem kilka minut.Wymieszać wszystko ze śmietaną i dodać pokrojone śledzie.Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
SMACZNEGO