Do góry

Dania główne Przepis na:

śledziki gajowego

Dania główne

Autor: gufusia64

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 19

Dodano: 22.11.2009

Odsłon: 25284

smakowite śledziki nie tylko na wigilię

Składniki

  • płaty śledziowe matiasy, 70 dag
  • cebula, 50 dag
  • grzyby suszone, 10 dag
  • olej do smażenia
  • pieprz,sól-niewiele
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wymoczyć matiasy w mleku ok.1-2 godz.osuszyć ręcznikiem papierowym,pokroić w paski dowolnej wielkości jak kto lubi.

  2. obraną cebulę pokroić cienko w piórka,zeszklić na oleju,uważając żeby się nie przypaliła.Dodać pokrojone w paseczki,ugotowane wcześniej i odciśnięte grzyby,doprawić lekko solą,pieprzem do smaku.

  3. Przekładać śledzie naprzemian z cebulą z grzybami.Przygotować 2-3 dni wcześniej,żeby śledzie przeszły grzybami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozena58 04 grudnia 2009 to moje smaki kiedyś się tym zajadałam dzięki za przypomnienie-szkoda,że w tym roku nie było grzybów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 listopada 2009 Dawno temu robiłam podobne sledzie z grzybami i muszę przyznac były bardzo dobre.Dzieki za przypomnienie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń