Do góry

Przekąski Przepis na:

śliweczka w boczku

Przekąski

Autor: kingens

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 326

Dodano: 17.06.2008

Odsłon: 1072

łatwe do zrobienia a godne uwagi

Składniki

  • Boczek wędzony, 30dkg
  • śliwki suszone(bez pestek), wg.uznania
  • olej/oliwa, 500ml
  • wykałaczki krótkie
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek kroimy na cienkie plastry następnie śliwki sparzmy wrzątkiem po czym w każdy plasterek boczku zawijamy po jednej lub dwóch sparzonych śliweczkach a następnie nabijamy (ciasno) na wykałaczki.Końcowym etapem jest smażenie śliwek zawijanych w boczku w nagrzanym oleju krótką chwilę z jednej i z drugiej strony.Zyczę smacznego...jeśli ktoś chce zabłysnąć na przyjęciu to proponuje podawać na paterze podlanej galaretką owocową na której będzie przyklejona żywa róża...sukces murowany.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 24 lutego 2009 tak jest, prawdziwa pycha a do przepicia śliweczka, i wszystko do wszystkiego pasuje - dzięki za fajny pomysł

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń