Do góry

Dania główne Przepis na:

Slodko-ostre skrzydelka z ziemniaczkami

Dania główne

Autor: maryna2012

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 224

Dodano: 20.03.2009

Odsłon: 6553

Smaczne i tanie danie. Slodko-ostre skrzydeleczka.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obieramy ziemniaki i gotujemy z lyzeczka soli.Po ugotowaniu odsedzamy i gnieciemy dodajac 1 lyzke masla.

  2. Nastepnie dokladnie myjemy skrzydelka i gotujemy je w wodzie,na malym ogniu przez okolo 20 minut dodajac 1 lyzeczke soli.

  3. Po ugotowaniu wyciagamy je z wody na talerz i posypujemy przyprawami:papryka slodka,ziarenkami smaku,pieprzem cayenne.

  4. Na rozgrzany olej na patelni ukladamy skrzydelka i podczas smarzenia polewamy je 2 lyzkami miodu i dodajemy do nich 2 zabki czosnku pokrojone w grubsze paski.

  5. Skrzydelka podsmarzamy na malym ogniu z obu stron,az sie ladnie zarumienia-gdy tak juz sie stanie to wykladamy je razem z ziemniakami do polmiska.

  6. Na koniec polewamy patelnie 5 lyzkami wody i czekamy az woda troszke odparuje-w celu uzyskania sosu do ziemniakow.

  7. Polewamy ziemniaczki sosikiem z patelni i gotowe...

  8. Calosc mozna posypac koperkiem lub natka pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sabstu 03 czerwca 2009 piec na blasze w piekarniku czy lipiej w naczyniu żaroodpornym

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń