Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu, warto go zrobić bo jest przepyszny!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 523
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 523
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1411
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Upiec biszkopty odstawić do wystudzenia
200 ml śmietanki odlać do rondelka i podgrzać na kuchni.Wrzucić do tego połamane na kostki czekolady i mieszać do rozpuszczenia.Jak uzyskamy gładką masę odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na ok 3 godz.
Poncz: połączyć herbatę z sokiem z cytryny i alkoholem. Naponczować obydwa biszkopty. jeden posmarować powidłem.
Masę ganache wyjąć i miksować chwilę na najszybszych obrotach, powinna trochę zwiększyć objętość. Ostrożnie dolać alkohol i na małych obrotach wymieszać.
Masę wyłożyć na powidło i przyłożyć drugim biszkoptem. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu i ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać. Jak zacznie gęstnieć wyłożyć na placek. Gotowe. Najlepiej smakuje jak odstoi ok 1 dnia.