Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne i aromatyczne spaghetti z nutką słonecznej kurkumy, otulone duszonymi warzywami i tartym parmezanem.
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2224
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2224
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 197
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1935
Składniki
Szalotki kroimy w kostkę i szklimy je delikatnie na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Paprykę oraz marchewki kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do zeszklonej cebulki. Smażymy wszystko razem około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie zalewamy całość pomidorami krojonymi z puszki, dodajemy 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, sporą łyżeczkę cukru trzcinowego, tymianek, oregano, słodką oraz ostrą paprykę, przykrywamy i dusimy zawartość około 10 minut. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy kolejne 5 minut. Całość doprawiamy solą morską i czarnym pieprzem.
Podczas duszenia warzyw, gotujemy makaron w osolonej wodzie z dodatkiem płaskiej łyżeczki kurkumy. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z duszonymi warzywami. Całość posypujemy drobno startym parmezanem. Życzę smacznego! :)