Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam na profilu SEREBERKO80, przeniosłam go do swojej kuchni, choć z małymi zmianami. Sałatka urzekła mnie smakiem, dlatego gorąco ją polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z błon i niepotrzebnych żyłek. Mięso lekko rozbijamy, smażymy w papirusie według przepisu zamieszczonego na opakowaniu, studzimy. Zimne mięso kroimy w kostkę. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę, łączymy z pokrojonym mięsem kurczaka. Dodajemy kukurydzę osączoną z zalewy, wystudzone ziarna słonecznika, jogurt i majonez. Całość mieszamy do połączenia składników. Smacznego.