Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2842
Składniki
Biszkopt. Jajka ubić z cukrem Wsypać mąkę przesianą z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej pergaminem formy o wymiarach 25x35 cm. Piec 20 minut w temp. 160 C
Masa karmelowa. Ciepły karmel utrzeć z 2 łyżkami masła.
Masa śmietanowa. Śmiętankę kremówkę utrzeć z cukrem dodać śmietan-fix.
Słonecznikowiec. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa płaty. Słonecznik uprażyć z 2 łyżkami masła oraz cukrem waniliowym. Ostudzić. Na blachę wyłożyć pierwszy płat biszkopta, posmarować masą śmietanową. Przykryć drugim płatem biszkopta, rozmarować masą karmelową. Posypać uprażonym słonecznikiem.