Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie sycące, w którym przeplata się wiele smaków i aromatów.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 18
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 76
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 189
Składniki
Kiełki słonecznika myjemy, osączamy z wody, podsmażamy na maśle. Czas smażenia 5- 7 minut. Ziarna słonecznika rumienimy na suchej patelni. Kiełki łączymy z uprażonymi ziarnami słonecznika i kawałkami karczochów. Myjemy paprykę, pomidorki i ogórka. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w drobną kostkę. Pomidorki dzielimy na połówki, natomiast ogórka obieramy, kroimy w grubą kostkę, solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie z kawałeczków ogórka odciskamy wodę.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Ugotowane spaghetti odcedzamy, pozostawiamy przez chwilę na sicie do osączenia. Makaron dodajemy do kiełków, mieszamy, podgrzewamy kilka minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy rozdrobnione surowe warzywa. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.