Do góry

Sałatki Przepis na:

Słynny śląski szałot

Sałatki

Autor: Asaja5686

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 57

Dodano: 09.01.2009

Odsłon: 3809

Inne, ciekawy smak, taniutkie

Składniki

  • ziemniaki średniej wielkości, 1 kg
  • cebula średnia, 3 sztuki
  • boczek wędzony chudy, surowy, 30 dkg
  • ogórek kiszony jędrny średniej wielkości, 3 szt
  • majonez, mały słoik
  • sól, pieprz, do smaku
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, hartujemy w zimnej wodzie, po wystudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy na złoto, studzimy. Ogórki kroimy również w kosteczkę, łączymy składniki dodając majonez. Ta sałatka lubi dużo pieprzu, można dodać posiekaną natkę pietruszki żeby ożywić kolor.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: szałot śląski

Zobacz więcej

Polecane przepisy: szałot

Zobacz więcej

Polecane przepisy: śląski szałot

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaciusia 19 lipca 2009 a gdzie jajko na twardo??ugotowana marchewka??groszek??kawalek jablka??nigdy nie oddaje cebuli i boczku.to nie jest szalot!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń