Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest smaczne, pachnie pomarańczami i smakuje wyśmienicie..............SMACZNEGO!!!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
do misy robota wsypać cukier, jajka, sól i widelcem roztrzepać, wsypać mąkę, wlać letnie mleko, roztopione wystudzone masło, wsypać mąkę, drożdże i dodać kandyzowaną skórkę pomarańczy - użyłam swojej domowej - trochę skórki zostawić do dekoracji ciasta
hakiem robota wyrabiać z 8 minut i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę
wyrośnięte ciasto hakiem robota kilka razy zamieszać aby odgazować ciasto
dwie keksówki 22x11 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i włożyć ciasto drożdżowe, zostawić na 20 minut aby podrosło
piec w 200 C około 35-40 minut, do suchego patyczka
LUKIER: lukier zrobiłam nie za gęsty, cukier puder wymieszać ze śmietaną i ciut sokiem z cytryny, posmarować ciasto i posypać skórką