Do góry

Przekąski Przepis na:

smak dzieciństwa - szyszki

Przekąski

Autor: Joanna07

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 41

Dodano: 03.06.2009

Odsłon: 1875

Czy ktoś pamięta jeszcze szyszki, które mama pichciła dla nas w kuchni? nie? oto przepis. :)

Składniki

  • 2-3 opakowania ryżu preparowanego, ok. 1/2 kg krówek ciągutek
  • lub dla leniwych masa krówkowa
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. krówki wsypujemy do garnuszka i roztapiamy, jeśli ktoś jest leniwy można lekko podgrzać masę korówkową dostępną w sklepach w puszkach, aby uzyskać nieco płynniejszą wersję słodkości. Do tego wsypujemy ryż preparowany i razem dobrze mieszamy. kolejno łyżką nabieramy nasz oblepiony ryż i za pomocą drugiej łyżki formujemy kształt łyżki obiadowej - szyszki. Gotowe odstawiamy na talerz i czekamy aż nasze szyszki zastygną. i Gotowe. :)

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paczka22 03 czerwca 2009 Pamiętam jak w szkole w sklepiku sie kupowało szyszki bylo pycha ale własnej roboty chyba sa pyszniejsze cio ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 03 czerwca 2009 Ja nie jadłam jeszce czegoś takiego... Hmm... Chyba moja mama zawaliła! ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń