Do góry

Przetwory Przepis na:

Smalec

Przetwory

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1607

Dodano: 01.03.2010

Odsłon: 26304

Na kanapki,do okrasy...Poprostu smalec.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Słonine pokroic w kostkę(ja lubie w bardzo drobną kostkę) żeby lepiej się kroiło proponuje włożyc na 15 min do zamrażarki.Słonine włożyc do garnka,najlepiej aluminiowego,smażyc dopóki nie zacznie się wytapiac i nie zaczną się robic skwarki.Pokroic cebule w kostke,czosnek przecisnąc przez praske i wrzucic do smalcu,przyprawic i chwile smażyc,uważając aby się nie spaliło.Przestudzony smalec przelac do miseczki.Po jakiś 2 godz powinien się ''''związac''''

  2. Proponuje chlebek posmarowany smalcem,z ogórkiem i cebulką.Tz pajda górala

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wisnia85 08 września 2011 mhhhh można dodać trochę kiełbasy jałowcowej i jest jeszcze lepszy ale proponuje nie korzystać z garnka aluminiowego

14 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 02 marca 2010 tak jest - pajda górala- pyszna i konkretna

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń