Do góry

Przekąski Przepis na:

Smalec domowy z kiełbasą

Przekąski

Autor: suri

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 500

Dodano: 04.06.2010

Odsłon: 18546

smalec zawsze najlepszy jest domowej roboty,idealny do smarowania chlebka

Składniki

  • słonina świeża, 50 dag
  • kiełbasa cieńka ( np.toruńska,podwawelska ), 20 dag
  • cebula, 1 sztuka
  • pieprz naturalny lub ziołowy
  • sól,majeranek
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa ( ja kroję w kostkę),wysmażyć jasno złote skwarki,po czym dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Zamieszać,chwilkę po smażyć i dodać pokrojoną w kostkę,obraną ze skórki kiełbasę i przyprawy,smażyć

  2. Gdy cebula będzie miała jasno złoty kolor a skwarki będą chrupiące zdjąć z ognia i przelać do słoiczka lub innego naczynia i pozostawić w chłodnym miejscu żeby zastygł

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 04 czerwca 2010 Do tego ogórek kiszony albo pokrojona cebulka- niebo w gębie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 04 czerwca 2010 Pyszny jest taki smalec! Dobrze też smakuje z boczkiem wędzonym.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń