Do góry

Przekąski Przepis na:

smażona cukinia z fasolką

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 21.07.2009

Odsłon: 30580

super danie warzywne

Składniki

  • tłuszcz do smażenia
  • fasolka szparagowa
  • Bułka tarta
  • cukinia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. cukinie myjemy kroimy w 0,5cm krążki,posypujemy Vegeta,odstawiamy do puszczenia soku fasolkę gotujemy w osolonej wodzie,bez przykrycia pokrojoną cukinie osączamy na sitku,obtaczamy w bułce tartej,smażymy po obu stronach,na złoty kolor podajemy cukinie z fasolką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 18 lutego 2010 Uwielbiam cukinię doprawioną papryką, solą i ziołami prowansalskimi, smażoną saute na grillu, w panierce jeszcze nie próbowałam, więc koniecznie muszę to nadrobić.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 23 lipca 2009 dzięki za zwrócenie uwagi,błąd poprawiony.pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania1212 23 lipca 2009 Czyżbym się myliła czy to co na zdjęciu to cukinia a nie kabaczek, ona lepiej wychodzi w smażeniu- kabaczek jest pyszny duszony z cebulką i pomidorami, można dodać na koniec roztrzepane jajko- nie wygląda atrakcyjnie ale smak ma niepowtarzalny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń