Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona kapusta.

Dania główne

Autor: paczka22

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 48

Dodano: 03.06.2009

Odsłon: 1650

jest pyszna gdy dodajemy maggi super smak mówię wam .

Składniki

  • kaputa kiszona 1kg.cebula 1 sztuka.maggi lac wedle życzenia.smalec 1 paczka.pieprz,sól.
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Sprawdz najpierw kapuste czy niejest za kwaśna,jak tak to odcisnij ja.

  2. wrzuc na patelnie 3/4 paczki smalcu,niech sie roztopi,następnie wrzuc kapuste i zagladaj do niej co pare min żeby sie nieprzypaliła i od czasu do czasu przemieszaj gdy juz widac że lekko sie podsmazyła podlej troszkę wodą niech sie próży pokrój cebule w kostke wrzuc do kapusty,

  3. dodaj soli i pieprzu,jak widać że woda wyparowala dodaj jeszcze trochę i wlej maggi,niech jeszcze postoi na ogniu i pomieszaj.jesli cos brakuje to dodaj .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń