Do góry

Dania główne Przepis na:

Smażona Makrela

Dania główne

Autor: malta14

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 190

Dodano: 31.07.2011

Odsłon: 5457

Smaczne danie na piątkowy obiad.

Składniki

  • makreli ( beż głów ), 5 szt.
  • łyżki masła, 2
  • łyżki margaryny, 2
  • jajko, 1 szt.
  • sok z cytryny
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ► Makrele oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą, pieprzem ziołowym, i skropić sokiem z cytryny / odstawić do lodówki na około 120 minut /. ► Ryby obtoczyć w rozkłuconym jajku. ► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć około 7 - 8 minut z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Mnie smakuje z moimi ulubionymi duszonymi warzywami.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń