Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone kabaczki

Przekąski

Autor: Mateusz15

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2031

Dodano: 17.08.2009

Odsłon: 32980

Dobre w smaku danie.

Składniki

  • kabaczek, 1000g
  • mąka, 250g
  • woda, 250g
  • olej, 125ml
  • jajka, 1szt.
  • sól; pieprz, do smaku
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kabzcki umyć, osuszyć, pociąć wzdłuż na cienkie plastry, osolić i położyć na ociekaczu.

  2. Zmieszać mąkę z wodą i jajkiem. Dodać sól i pieprz. Dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy o konsystencji gęstej śmietany.

  3. W głębokiej patelni rozgrzać olej.

  4. Plastry kabaczka całkowicie zanurzać w cieście i wrzucać na patelnię. Opiec obie strony.

  5. Podawać gorące. Dobrze samkują z ostrym sosem pomidorowym.

Twoje notatki do przepisu

Blog autora:
Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń