Do góry

Przekąski Przepis na:

smażone kluski ziemniaczane

Przekąski

Autor: klaudyna1957

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 859

Dodano: 28.07.2009

Odsłon: 29818

super chrupiące

Składniki

  • ziemniaki
  • maka pszenna na podsypkę
  • maka ziemniaczana
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ziemniaki przeciskamy przez praskę,wkładamy do miseczki wyrównujemy dzielimy ziemniaki w na 4 części,jedna cześć wyjmujemy a w to miejsce wsypujemy mąkę ziemniaczaną wyjętą cześć dokładamy wszystko dokładnie mieszamy tworzymy wałeczek,kroimy na 3 cm kawałki, spłaszczamy gotujemy w osolonej wodzie odsmażamy na tłuszczu podajemy z surówka .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bockasz 13 listopada 2009 ... przepis jak na kluchy śląskie... super pycha i coś innego :))

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 18 sierpnia 2009 Ostatnio polecałam ten przepis na forum ;) Ja kluseczki kroje w cienkie plasterki i podsmazam na zoto, na koniec posypuje pieprzem. Pałaszuje z keczupem albo maslanką.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 01 sierpnia 2009 A ja nigdy czegos takiego nie jadłam. Może spróbuję...

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bacha211163 31 lipca 2009 To,że są pyszne i chrupiące nie ulega wątpliwości.Polecam

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bacha211163 29 lipca 2009 Stary jak świat przepis na białe kluski,,które się poprostu tak robi gdy zostanie ich po niedzielnym obiedzie.Stosuje się go po to by nadmiar kluchów się nie zmarnował.,najlkepiej "wczorajsze" bo muszą porządnie ostygnąć i stężeć :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń