Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i prosta przekąska ,nawet dla początkujących kucharzy .
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 776
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 140
Polecam.
Odsłon: 776
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 114
Składniki
Ciasto robimy podobne konsystencją do naleśnikowego ,ale ciut gęściejsze ,mniej lejące.Ilość ciasta robimy w zależności od ilości krewetek .
Jak już mamy gotowe ciasto zalewamy krewetki ,mieszamy delikatnie .
Smażymy na głębokim tłuszczu w rondelku . Gdy mamy rozgrzany tłuszcz ,smażymy przygotowane krewetki ,wrzucając po jednej tak aby się nie skleiły. Jak się zrumienią na ciemniejszy złoty kolor wyjmować na pergamin do osączenia.
Można podawać ciepłe i zimne z sosem słodko- kwaśnym ,albo ostrzejszym zależy od smaku.