Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne,tanie i szybkie...
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 27
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20949
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 27
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20949
Składniki
Kwiaty myjemy bardzo dokladnie pod biezaca woda .Usuwamy bardzo delikatnie preciki kwiatow.Osuszamy bardzo starannie recznikami papierowymi.
Jajka rozmacamy widelcem.Dodajemy sol,pieprz,parmezan i ociupinke mleka.Na patelni rozgrzewamy dosc spora ilosc oleju(kwiaty powinny byc zanuzone).Kwiaty maczamy w jajku potem w bulce tartej i kladziemy na bardzo mocno rozgrzany olej.Po 30 sekundach zmniejszamy temperature oleju .Kwiaty smazymy z obu stron.Pod koniec smazenia podkrecamy znowu gaz(dzieki temu kwiaty beda bardzo chrupiace).Odsaczamy na reczniku papierowym i zajadamy.