Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone sandwicze z bekonem i pomidorami

Przekąski

Autor: adrijah

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 1546

Dodano: 17.05.2008

Odsłon: 10423

nie ma to jak amerykańska przekąska :)

Składniki

  • bekonu, 4 cienkie plasterki
  • chleba tostowego, 4 kromki
  • startego sera cheddar, 1 szklanka
  • pomidora, 4 plasterki
  • majonezu, 2 łyżki
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej patelnię. Ułóż 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.<br> Zdecydowanie nie ma potrzeby solenia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń