Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone szparagi z czosnkiem

Przepis dnia 2008-09-07
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 01.09.2008

Odsłon: 30996

Dodatek do obiadu.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić szparagi. Dolać wody (tak aby przykryła szparagi). Zmniejszyć ogień, tak aby szparagi nasiąknęły wodą. Następnie podsmażyć. Gdy woda wyparuje dodać całe ząbki czosnku, oraz sól i pieprz do smaku. Zamieszać i jeszcze raz podsmażyć. Najlepiej smakuje z sosem majonezowym. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

olina102 30 marca 2012 Niedługo sezon na szparagi. Dzięki za prosty przepis.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 25 marca 2009 Przepis super, napewno spróbuję, szkoda tylko, że teraz nie sezon na szparagi ;(

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń