Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest w miarę prosty do przygotowania i bardzo lekko smakuje. Aha i zapomniałam dodać, że efektowanie wygląda.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24021
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 455
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 275
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 50
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24021
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 455
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 275
Składniki
Przygotować okrągłą formę o ø 24 cm, posmarować ją masłem i wysypać mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Mąki, proszek do pieczenia i sól wymieszać, przesiać przez sitko. Z białek i soku z cytryny ubić sztywną pianę, dodając cukier powoli miksować, następnie dodawać po jednym żółtku, a gdy masy się połączą, dodać mąki i wymieszać. Następnie dodać 1 tubkę barwnika niebieskiego, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej foremki. Piec 40min w 180stopniach C. Po upieczeniu wystudzić.
Ubić mikserem ser, cukier i ekstrakt z wanilii w dużej misce. W drugiej ubić śmietanę kremówkę. Delikatnie wymieszać ubitą śmietanę z masą serową. Dodać barwniki spożywcze i wymieszać w celu zabarwienia masy. Wyłożyć masę do formy, w której mamy upieczony spód. Schłodzić w lodówce kilka godzin. Do dekoracji potrzebujemy ubić kremówkę z dodatkiem cukru pudru, i fantazyjnie dekorujemy schłodzony sernik. Posypujemy borówkami. ENJOY THE FOOD