Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale smakują z dodatkiem konfitury.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w 1 szklance ciepłej wody, dodać cukier i 1 szklankę mąki. Wymieszać składniki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Do drugiego garnka wlać śmietanę, ciepłe mleko, mąkę i zagnieść ciasto. Masło roztopić dodać rozczyn i wymieszać dokładnie z ciastem. Ubić pianę z białek i delikatnie razem wymieszać. Smażyć na oleju placuszki z obu stron na rumiano. Podawać z cukrem pudrem lub z konfiturą.