Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niech się nikt nie zraża czasem oczekiwania, wystarczy dobra organizacja pracy i mamy "niebo w gębie" :) proporcja na tortownicę 28 cm. wg przepisu s. Anastazji :)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1163
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 425
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem, dodać roztopione masło lub margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godz. Po 12 godzinach dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na 4 części. Z dwóch części upiec osobne placki w 180 stopniach przez ok 15 minut (na zloty kolor). Pozostałe dwie części przełożyć jabłkami i upiec w 180 stopniach ok. 35-40 minut. Wszystkie placki wystudzić.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Przełożyć ciast: ciasto z jabłkami, bita śmietana, ciasto, bita śmietana ciasto, bita śmietana. Na wierzchu ciasto udekorować wg uznania u mnie był to kokos przyrumieniony. Smacznego