Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, można jeść na ciepło lub na zimno, baaardzo delikatny :)
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
...ale pyszny.
Odsłon: 680
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 609
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 132
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5108
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. margarynę ugnieść z cukrem, dodajemy 1 jajko i przesianą mąkę z proszkiem. całość wygniatamy na zbitą masę.
Formę smarujemy margaryną i wykładamy ją równo ciastem. W między czasie włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 100ºC.
Na wyłożone ciasto układamy mandarynki z puszki.
Ser, cukier, 3 jajka i budyń miksujemy. W czasie miksowania stopniowo dodajemy śmietankę i śmietan - fix. Masę wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO :)