Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje i ładnie wygląda, zdrowe przekąska przyprawiona ziołami ze swojego ogródka
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 97
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 39
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 108
Składniki
Wykonujemy twarożek: Mieszamy ser biały, z majonezem i jogurtem naturalnym, dodajemy szczypiorek i kilka liści posiekanej bazylii kilka zostawiamy na później). Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, na końcu dodajemy 2 ząbki czosnku starte na małej tarce.
Chleb kroimy na kromki, a kromki na trójkąty ( ja używam prostokątnego dlatego na trójkąty), Ogórek kroimy na kawałki długości 2cm a później na drobne paski te kawałki, plasterki boczku jeszcze dzielimy na pół lub na trzy jest to wszystko wersja mini. Paprykę kroimy na drobno, ogórek zawijamy w boczek z listkiem bazylii, układamy na trójkącikach posmarowanych twarożkiem, posypujemy żółtą papryką zdobimy resztką bazylii jeśli nam zostały i gotowe.