Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie niespodzianka dla kogoś wyjątkowego...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 611
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 159
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 171
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 126
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól oraz sodę i wymieszać. Następnie pokroić masło na kawałki, dodać do składników i utrzeć masę. Dolać maślankę i mieszać do momentu, aż zrobi się z tego gładka masa (gładka, ale klejąca). Wyłożyć ciasto na obsypaną mąką stolnicę, pokroić na małe części, z każdej zrobić kuleczkę. Wierzch kuleczki zwilżyć mlekiem i takie włożyć do piekarnika. Piec 12 min w piekarniku o temperaturze 220 stopni, dopóki wierzch nie zrobi się rumiany. Ciasteczka można posmarować maślanką i dżemem. Smacznego