Do góry

Przekąski Przepis na:

Śniadanko z tuńczykiem

Przekąski

Autor: alicja

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 416

Dodano: 29.06.2009

Odsłon: 13460

Szybkie,pyszne i przede wszystkim zdrowe

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mały pomidor
  • 1/2 cebuli
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo,zalewamy zimną wodą aby lepiej się obierały.Tuńczyka wyjmujemy z puszki i mocno rozdrabniamy nie odlewając oleju.Pomidor i cebulkę kroimy w drobną kosteczkę.Cebulkę równie dobrze możemy zastąpić szczypiorkiem.Jajka po przestudzeniu ścieramy na drobnej tarce.Solimy,pieprzymy do smaku i dobrze mieszamy.Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

LukaS 13 lipca 2009 Tuńczyk nie zdrowy ?? heh chyba ten ''''produkt biedronki''''

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dusioor45 13 lipca 2009 Tosca Ty jestes niezdrowa......ciekawe jak się odżywiasz? hmm..

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ivona 07 lipca 2009 Rzeczywiście Tosca przegiełaś ! Tuńczyk to jedna najszlachetniejszych, najsmaczniejszych i najdroższych ryb.Miałam okazję kilkukrotnie za granicą jeść ją czy to z rusztu czy pieczoną tradycyjne.Rewelacja ! Że o wartościach odżywczych nie wspomnę.Więc nie umieszczaj jej obok jakiegoś g....a,co się nazywa panga (przynajmniej pod taką nazwą występuje u nas),śmierdzi niemiłosiernie mułem,a hoduje się ją w Azji,szczególnie w Wietnamie i jak joe11 zauważył rzeczywiście w ściekach,bo w dorzeczach Mekongu.I jak to w takich przemysłowych hodowlach bywa dostaje owa panga hormony.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

joe11 07 lipca 2009 Tosca co ty wypisujesz?Czy Morze Północne, Barentsa, Atlanty czy Pacyfik to ten sam ściek w którym hoduje się pangę to powodzenia....tobie i karmionym przez ciebie...I za wikipedią"Mięso tuńczyka jest smaczne, bogate w witaminy A i D. Spożywane jest wędzone, suszone, konserwowane oraz surowe." Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 03 lipca 2009 Można długo by sie spierać na ten temat, jednak uważam że taka pasta i ten tuńczyk jest o wiele zdrowsza niż te sklepowe wedlinki ociekajace konserwanatmi z data przydatnosci na trzy miesiace do przodu. Sama robie czestą to paste, fajne urozmaicenie. I jaka pyszna. Pozdrawiam ;')

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nel_a 02 lipca 2009 Tosca a pomidorki pryskane chemią są zdrowe? albo truskaweczki ? Nie ma co przesadzać ;] a tuńczyk jest pycha i podobna pastę sobie właśnie zrobiłam- pychota :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alicja 29 czerwca 2009 Można tuńczyka zastąpić śledziem w oleju,próbowałam i tak ,smak nieco inny ale równie dobre

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tosca 29 czerwca 2009 Wszystko ok, ale tuńczyk nie jest zdrowy, bo tak jak pangi pływa w wyjątkowo brudnych wodach... Przynajmniej ten, co idzie do puszki... ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń