Do góry

Desery Przepis na:

Snickers

Desery

Autor: Malgoisaa__

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 336

Dodano: 28.12.2009

Odsłon: 46199

Można mrozić, dobre ciasto

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto Bazowe: Składniki zagnieść i podzielić na 2 części. jedną upiec. Drugą wyłożyć na papier do pieczenia i polać surowe ciasto polewą i upiec tak jak pierwsze. Polewa: 30dag orzechów włoskich, 10dag cukru, 11dag margaryny, 2 łyżki miodu. Składniki smażymy na patelni by powstał jasny karmel, Wyłożyć na surowe ciasto i upiec.

  2. Krem: 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, [szklanka mleka + 4 łyżki mocnej kawy (wrzątek), 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki pszennej, 10 dag cukru] <-ugotować z tego BUDYŃ!

  3. Ostudzony budyń dodajemy do zmiksowanego masła z margaryną. (Robimy masę budyniową, przekładamy nią ciasto).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anakola 19 października
Ciasto wygląda ślicznie i na dobre ale to nie jest snickers.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ehinac3a 13 lutego 2011 ciasto bardzo dobre :)
martwiłam się, że nie wyjdzie, bo było dość tłuste to raz, dwa - niepokoiłam się o tę gorącą masę wykładaną na drugi surowy placek, ale jak widać martwiłam się niepotrzebnie :)
nawet grudy w budyniu się w masie zgubiły :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

danio 30 stycznia 2010 Ciasto upieklam. Jest przepyszne!!!! To nic, ze kaloryczne, bo cudownie wplywa na poprawe samopoczucia. Jest naprawde proste w wykonaniu. Goraco polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 25 stycznia 2010 To ciasto wymaga dużo uwagi przy pieczeniu- trzeba uważać ,aby nie piekło się zbyt długo tylko tyle żeby złapało jasoi złoty kolor

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 24 stycznia 2010 To ciasto jest bardzo pyszne. Przepis znam też już kilkanaście lat. Już dawno nie piekłam, bo niestety jest bardzo kaloryczne. Z tego co pamiętam, to na początku ciasto jest trochę twarde. Najlepiej smakuje po kilku dniach, gdy nabierze trochę wilgoci. Odpowiadając na zarzut asiik, pragnę zwrócić uwagę, że do ciasta toffi przygotowuje się krem na bazie gotowanego kilka godzin mleka skondensowanego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 19 stycznia 2010 do karmelu raczej margaryna,a do kremu masło

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mateusz15 19 stycznia 2010 Czy do kremu i karmelu mogę użyć samego masła? Z góry dzięki za odpowiedź, a ciasto wygląda bardzo smacznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 17 stycznia 2010 blaszka 25x40 ciasto pieczemy w temp. 180 stopni na złoty kolor ok. 15-20 min ,

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Malgoisaa__ 17 stycznia 2010 Ten przepis mam już15 lat,a na "Kasi " jest może od 2

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń