Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamietamy smak z dziecinstwa czekoladowego bloku ktory robily nam nasze mamy i babcie a ja zaproponuje dzis blok w wersji bialej rownie slodki smaczny i kaloryczny:)
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4772
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4772
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 939
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 213
Składniki
Pierwsze 4 skladniki wkladamy do baniaczka i stawiamy na ogniu, czekamy az sie roztopi maslo i cukier. W miedzy czasie przygotowujemy forme ja uzywam tortownicy o srednicy 20 cm wylozonej folia aluminiowa w calosci lacznie z brzegami gdyz latwo pozniej z niej wydobyc nasza slodycz:). Kruszymy ciastka rozdrabniamy bakalie(u mnie to orzechy wloskie rodzynki i skorka pomaranczowa w cukrze ale tu mozna dowolnie kombinowac). Gdy masza mikstura na kuchni zacznie kipiec zdejmujemy z palnika bierzemy mikser i miksujemy wsypujac mleko w proszku. Wazne zeby nie studzic tego co gotowalysmy bo pozniej jest problem z polaczeniem skladnikow. Gdy masa zrobi sie jednolita wrzucamy polamane ciastka i bakalie i mieszamy juz za pomoca lyzki po czym przekladamy odrazu do formy. Odstawiamy az wszystko wystygnie a potem do lodowki po 2-3 godz jest juz gotowy do spozycia:)