Do góry

Desery Przepis na:

snikers

Desery

Autor: kaska333

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 297

Dodano: 19.07.2009

Odsłon: 19872

ciasto z dodatkiem miodu, polecam

Składniki

  • skladniki na ciasto:, ;)
  • 60 dag maki, 1 szkl cukru
  • 2 jajka, 2 zoltka
  • 1,5 kostki margaryny, 3lyzki mleka
  • 5 lyzkek miodu, 2 lyzeczki sody oczyszczonej
  • 1 opakowanie cukru waniliowego, ;)
  • 2 opakowania budyniu smietankowego, 20 dag posiekanych orzechow wloskich dosc grubo
  • 1 mleko skondensowane slodzone lub w proszku pelne, kilka orzechow ziemnych niesolonych
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. make wymieszac z soda i 1 kostka margaryny posiekac, dodac 3/4 szklanki cukru, 2 jajka zoltka, 3 lyzki mleka 3 lyzki miodu cukier waniliowy, zagniesc ciasto podzielic na 3 czesci, wylepic ciastem cieniutko 3 takie same blaszki wylozone papierem do pieczenia, na jedna czesc wylag goraca polewe orzechowa(orzechy, 0,5 kostki margaryny, 4 lyzki cukru, 2 lyzki miodu laczymy i podgrzewamy), upiec wszystkie 3 czesci ciasta w 180 st przez 10 min tez z orzechami troche dluzej, ugotowac budynie uzyc do tego 1,2 mniej mleka niz w przepisie na opakowaniu, goracy budyn wylac na 1 plat ciasta i przykryc drugim ciastem mleko w puszce wlozyc do kompieli wodnej i gotowac 2 godziny po czym wylac na 2 plat ciasta i przykryc 3 platem ciasta z polewa orzechowa, smacznego jezeli uzywamy mleka w proszku to wsypujemy je cale do 2 l wody rozrabiamy aby nie bylo grudek dosypujemy 1 kg cukru wkladamy garnek do kapieli wodnej i gotujemy az zgestnieje

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bettygaj 17 grudnia 2009 Popieram Kasiu chodzi o przepis a nie fotke..... Dzieki za niego, napewno wyprobuje..))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kaska333 19 lipca 2009 te zdjecia robione byly telefonem dlatego takie niewyrazne sa, ale chyba liczy sie wlasnoreczne wykonanie a nie zdjecie ciastka prawda? to chyba o to tutaj chodzi aby sie dzielic przepisami a nie zdjeciami, zdjecia sa jako dodatek aby mniej wiecej widac bylo jak potrawa czy ciasto wyglada

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń