Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Make wymieszac z soda, przesiac na stolnice i posiekac z margaryna (200g.) Dodac pozostale skladniki:3/4 szkl. cukru, jajka, zoltka, mleko, 3 lyzki miodu, sode i cukier wanilinowy i zagniesc ciasto. Podzielic je na 4 czesci.
Przygotowac prostokatna forme 20x30 cm. Wyciac 4 czesci o tych wymiarach z papieru do pieczenia i na kazdym z nich rozwalkowac jeden kawalek ciasta. Na jedna czesc ciasta wylac goraca polewe orzechowa i upiec razem z pozostalymi. Piec okolo 15 min. w temp. 170 stopni do uzyskania zlotego koloru.
Aby uzyskac polewe orzechowa nalezy rozpuscic 1/2 kostki margaryny, 4 lyzki cukru i 2 lyzki miodu, a na koncu dodac posiekane orzechy wloskie 200 g.
Na mase budyniowa nalezy ugotowac budynie wedlug przepisu podanego na opakowaniu zuzywajac o 1/3 mleka mniej niz podano w przepisie. Ostudzic.
W celu otrzymania karmelu puszke z mlekiem wstawic do garnka z woda i gotowac 3 godziny. Ostudzic.
Na jeden upieczony i ostudzony placek nalozyc polowe masy budyniowej, przykryc drugim plackiem ktory nalezy posmarowac karmelem, nastepnie polozyc trzeci placek i wysmarowac go druga polowa masy budyniowej i na koniec polozyc placek z polewa orzechowa. SMACZNEGO!!!