Do góry

Desery Przepis na:

Snikers

Desery

Autor: kropunia

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 28

Dodano: 01.02.2010

Odsłon: 26233

Niepowtarzalny smak!!!

Składniki

  • CIASTO:
  • maka, 600 g.
  • cukier, 3/4 szklanki i 4 lyzki do masy orzechowej
  • jajka, 2 szt.
  • zoltka, 2 szt.
  • margaryna, 200 g. i 1/2 do masy orzechowej
  • mleko, 3 lyzki
  • miod, 3 lyzki i 2 lyzki do masy orzechowej
  • soda, 2 lyzeczki
  • cukier wanilinowy, 1
  • Polewa orzechowa:
  • orzechy wloskie, 200 g.
  • MASA BUDYNIOWA:
  • budyn smietankowy, 2 opakowania
  • Karmel:
  • kondensowane mleko slodzone, 1 puszka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Make wymieszac z soda, przesiac na stolnice i posiekac z margaryna (200g.) Dodac pozostale skladniki:3/4 szkl. cukru, jajka, zoltka, mleko, 3 lyzki miodu, sode i cukier wanilinowy i zagniesc ciasto. Podzielic je na 4 czesci.

  2. Przygotowac prostokatna forme 20x30 cm. Wyciac 4 czesci o tych wymiarach z papieru do pieczenia i na kazdym z nich rozwalkowac jeden kawalek ciasta. Na jedna czesc ciasta wylac goraca polewe orzechowa i upiec razem z pozostalymi. Piec okolo 15 min. w temp. 170 stopni do uzyskania zlotego koloru.

  3. Aby uzyskac polewe orzechowa nalezy rozpuscic 1/2 kostki margaryny, 4 lyzki cukru i 2 lyzki miodu, a na koncu dodac posiekane orzechy wloskie 200 g.

  4. Na mase budyniowa nalezy ugotowac budynie wedlug przepisu podanego na opakowaniu zuzywajac o 1/3 mleka mniej niz podano w przepisie. Ostudzic.

  5. W celu otrzymania karmelu puszke z mlekiem wstawic do garnka z woda i gotowac 3 godziny. Ostudzic.

  6. Na jeden upieczony i ostudzony placek nalozyc polowe masy budyniowej, przykryc drugim plackiem ktory nalezy posmarowac karmelem, nastepnie polozyc trzeci placek i wysmarowac go druga polowa masy budyniowej i na koniec polozyc placek z polewa orzechowa. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

urwisek85 20 grudnia 2011 wygląda pięknie i nawet nie myśle jak smakuje, bo ślinka cieknie:) na święta właśnie go zrobię

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi7 08 czerwca 2010 Koniecznie muszę wypróbować. Wygląda przepysznie!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Olimpia414 22 lutego 2010 ciasto się udało i tak szybko zniknęło, że nie zdążyłam spróbować
polecam przepis :D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natka75 09 lutego 2010 Dziekuje ci bardzo za ten przepis :):) ciasto wspaniale, zrobilam i wszyscy zachwycalismy sie smakiem przy kawce jeszcze raz dzieki pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kropunia 03 lutego 2010 Witam serdecznie.
Zgadza sie, ze jest slodkie ale zgadza sie tez, ze w ciastku wlasnie o to chodzi aby takie bylo.
Ja rowniez bardzo czesto sobie kupuje gotowy karmel to wielka oszczednosc czasu.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Cookie88 02 lutego 2010 na sam widok ślinka cieknie...jadłam już skinersa...jest pyszny ale też jeszcze nie miałam okazji piec..dodaję do ulubionych...polecam i pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 lutego 2010 To prawda, że "Snikers" jest słodki, ale bardzo dobry i też polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nika79 01 lutego 2010 TO CIASTO JEST SUPER TEZ PIEKŁAM .TROCHĘ SOBIE UŁATWIŁAM Z TYM KARMELEM, KUPIŁAM GOTOWY NAZYWA SIĘ KRÓWKA POLECAM . SERDECZNIE POZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MadzLenka 01 lutego 2010 jest bardzo slodkie to ciasto ale oto chodzi ;)) pyszne jest !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 01 lutego 2010 to ciasto to poprostu poezja ,jadłam takie ale sama jeszcze nie piekłam,dodaję do ulubionych

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń