Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna jako przekąska bądź w moim przypadku jako dodatek do obiadu np. zamiast ziemniaków, czy ryżu
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 662
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 662
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Na dużej głębszej patelni rozgrzewamy olej kokosowy bądź zwykły i przesmażamy na patelni cebulę z czosnkiem. Następnie pomidory z puszki blendujemy w misce i wlewamy na patelnię. Do tego dorzucamy przelaną na sicie soczewicę i wlewamy dwie szklanki wody. Całość solimy, pieprzymy, dodajemy ostrej papryki w proszku wedle uznania, oraz kurkumę. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut aż soczewica wchłonie płyn i będzie dosyć miękka. Pod koniec rwiemy kilka listków bazylii, siekamy i doprawiamy soczewicę. Życzę smacznego! Idealna jako dodatek do dań, bądź do przekąszenia. Z tej ilości wyszły mi jakieś 4 porcje.