Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczysta karkówka

Dania główne

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 226 Ocena: 2276

Dodano: 03.12.2010

Odsłon: 12991

Wspaniała, aromatyczna i prosta w wykonaniu. Dużo zdrowsza niż smażona.

Składniki

  • plastry karkówki
  • MARYNATA
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry karkówki rozbiłam przez folię kantem dłoni, włożyłam do woreczka foliowego, obsypałam marynatą, dodałam 3 łyżki oleju i odłożyłam do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie mięso włożyłam do garnka do gotowania na parze i gotowałam 50 minut. Karkówka wychodzi fantastyczna i soczysta. Podałam z pyzami i surówką z pomidora, papryki, cebuli i kapusty pekińskiej. Pycha!

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

koko6 04 grudnia 2010 No pięknie kantem dłoni,taki mały "Bruce Lee",no to ja wymiękam,a można delikatnie tłuczkiem i po sprawie,ale jak ktoś woli dać wycisk kawałkowi mięska to proszę bardzo.Bez urazy,ale jak przeczytałem to z samego rana,to zacząłem się obawiać co możesz zrobić całą dłonią----karkówka na pewno jest smaczna i dodaję przepis do ulubionych.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 03 grudnia 2010 Mmmniammm... ale bym wciągnęła taki obiadek :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń