Do góry

Dania główne Przepis na:

Soczysta karkówka

Dania główne

Autor: gosiawkuchni

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 81

Dodano: 15.11.2011

Odsłon: 10850

szybko się robi, świetnie smakuje...

Składniki

  • karkówka wieprzowa, 80 dkg
  • cebula, 3-4 szt
  • majonez
  • śmietana
  • sól, pieprz, przyprawy
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Karkówkę pokroić na kotlety ok 1,5cm i przyprawić ulubionymi przyprawami/ziołami.

  2. Majonez wymieszać ze śmietaną (proporcje 1:1).

  3. Kotlety ułożyć jeden obok drugiego na blaszce z piekarnika i posmarować sosem majonezowym. Na to ułożyć pokrojone na grubsze plastry cebule. Cebule również posmarować sosem majonezowym, aby były całkowicie przykryte.

  4. Piec w 180 stopniach około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiawkuchni 05 grudnia 2011 tak, blachę trzeba trochę posmarować tłuszczem (chyba że się użyje papieru do pieczenia to wtedy już nie ma konieczności)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

RCH7952 30 listopada 2011 WITAM CZY BLACHĘ TRZEBA POSMAROWAĆ TŁUSZCZEM ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń