Do góry

Przekąski Przepis na:

Soczyste szaszłyki

Przepis dnia 2008-08-02
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 35008

Porcja - 280 kcal

Składniki

  • 40 dag filetów z kurczaka
  • 40 dag cukinii
  • cebula
  • 15 dag pomidorków koktajlowych
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 1/4 pęczka szczypiorku
  • 25 dag tłustego twarogu
  • kubek jogurtu naturalnego
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę umyć, obrać, pokroić w kostkę. Szczypior i natkę pociąć. Jogurt wymieszać z twarogiem, dodać cebulę, szczypior i natkę. Sos przyprawić solą oraz pieprzem. Mięso i cukinię umyć, pokroić na kawałki. Na szpilki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie: mięso, cukinię, pomidorki i pieczarki. Szaszłyki smażyć na patelni przez około 8 minut z każdej strony. Podawać je z sosem jogurtowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alex72 21 lipca 2008 Wszystko by było Ok ale taki saszłyk to tylko na GRILLU !!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń