Do góry

Dania główne Przepis na:

Soja z piekarnika

Dania główne

Autor: purchawencjos

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 1184

Dodano: 04.04.2008

Odsłon: 2730

rozkosz dla podniebienia........

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule i pieczarki myjemy, obieramy i kroimy, w półplasterki, marchew obieramy i ścieramy na grubej tarce, następnie wszystko razem smażymy i chwilkę dusimy, na pateluszce. W bulionie gotujemy (czas podany na opakowaniu ) kotlety sojowe, gdy będą już ugotowane (wedle czasu podanego na opakowaniu) odsączamy i panierujemy standardowo tak jak nasze mamy babki i prababki panierowany swym mężom kotlety schabowe podawane z ziemniakami okraszanymi cebulką i kapustą koniecznie zasmażaną, ale wróćmy do naszych kotletów „prawie schabowych” tak tradycyjnie panierowane smażymy, również standardowo. W naczyniu żaroodpornym wykładamy uduszone warzywa aha, bo bym zapomniała - warzywa, które dusimy trzeba przyprawić podaną w składnikach solą, pieprzem i papryką. Na warzywach układamy, kotleciki sojowe następnie budujemy piramidkę nakładając na kotleciki plaster pomidora (spory) i na wierzch plaster żółtego sera ( jeszcze sporszy niż pomidor). . Zapiekamy w temperaturze 200 przez 15 – 20 minut. E vuala

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agulam22 04 maja 2008 rozkosz podniebienia
ze dopiero teraz wynalazlam twoje przepisy
uwoelbiam soje jeszcze bardziej twoje dania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń