Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, aromatyczny o wyjątkowym smaku, doskonały do przyrządzania zimnych jak i ciepłych napoi.
...ale pyszny.
Odsłon: 572
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 572
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 132
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 59
Składniki
Pigwy (u mnie jabłkowe) umyć i wycisnąć sok w sokowirówce. Następnie mętny sok przefiltrować, np. przez lnianą ściereczkę. Do takiego soku dodać cukier (na 3 l soku ok. 750 g cukru) i zagotować. Gotowy sok przelać do wyparzonych butelek i odstawić do zamknięcia i wystygnięcia do góry dnem.