Do góry

Przekąski Przepis na:

Solone migdały

Przekąski

Autor: Poziomka

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 5464

Dodano: 25.03.2008

Odsłon: 2793

Doskonała przekąska do chrupania. W ten sam sposób można też przyrządzić inne orzechy.

Składniki

  • całe migdały ze skórką, 250 g
  • oliwa z oliwek, 4-5 łyżek
  • świeżo mielona prowansalska sól morska (np. Kamis)
  • papryka w proszku, 1łyżeczka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Migdały zalać wrzącą wodą i odstawić na 3-4 min. Dokładnie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiemi. Na blachę do pieczenia wylać oliwę, wsypać migdały, przemieszać drewnianą łopatką, tak by pokryły się oliwą. Opiekać w rogrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20 min, od czasu do czasu mieszając. Po wyjęciu z piekarnika osączyć na papierowym ręczniku. Posypać solą i papryką, dokładnie wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń