Do góry

Napoje Przepis na:

Sorbet arbuzowy

Napoje

Autor: Gierrappa

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano: 16.11.2008

Odsłon: 9819

Świetnie chłodzi, smakuje i wygląda. Będzie fajnym urozmaiceniem na przyjęciu urodzinowym dziecka. Można dodać dowolną wódkę, wtedy zamieni się w pysznego, chłodzącego drinka! Tani, oryginalny, naturalny, pyszny.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Arbuza kroimy na pół. Wydrążamy cały miąższ do jakiegoś naczynia, starając się usunąć wszystkie pestki :) Następnie cały miąższ mocno ugniatamy widelcem, aby go rozdrobnić. Chodzi o to, żeby arbuz puścił soczek. Wyciskamy sok z jednej limonki i dodajemy do naczynia z rozdrobnionym miąższem. Mieszamy wszystko razem. Wkładamy do zamrażarki na około 20 min. Co jakiś czas zaglądamy do zamrażarki kontrolując poziom stężenia napoju. Ważne, żeby nic nie zamarzło - konsystencja ma być półpłynna. Przelewamy sorbet np. do szklanek na wysokiej nóżce, można dodać kostki lodu. Ozdabiamy plasterkami z drugiej limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń