Do góry

Desery Przepis na:

Sorbet truskawkowy

Desery

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 14.05.2009

Odsłon: 8103

Wspaniały deser na ochłodę. Poczęstuj gości w upalny dzień, a z pewnością zobaczysz na ich twarzach uśmiech.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Odłóż 6 ładnych truskawek Resztę przebierz, opłucz. Zmiksuj. Przetrzyj przez sitko. Cukier zagotuj z sokiem z cytryny, dodaj do musu truskawkowego, dołóż posiekaną miętę. Ochłodź.

  2. Ubij pianę z białka i połącz z musem truskawkowym. Przełóż do metalowej miseczki i wstaw do zamrażalnika na 2-3 godziny. Co 15 minut sorbet przemieszaj widelcem. Rozpuść obie czekolady w osobnych garnuszkach.

  3. Odłożone truskawki do połowy zanurz w białej czekoladzie, a kiedy zastygnie drugą połowę owocu zanurz w ciemnej czekoladzie.

  4. Gotowy sorbet przełóż do szprycy. Fantazyjnie wyciśnij do ochłodzonych pucharków. Udekoruj truskawkami w czekoladzie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 kwietnia 2011 Nie każdy wie co to jest sorbet.To lody bez tłuszczu i zbędnych kalorrii.Ja zawsze kupuję gotowe,ale teraz zrobię z twojego przepisu.Na pewno będą lepsze niż te kupne.Dzięki za przepis.Pozdrawiam .Do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń