Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na lekki, zdrowy, aromatyczny i bardzo smaczny sos na bazie jogurtu greckiego z dodatkiem świeżej bazylii i czosnku - idealny do ryb, sałatek i kanapek :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 250
Składniki
Listki bazylii delikatnie siekamy. Do miseczki dodajemy jogurt grecki, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, posiekaną bazylię i zakwaszamy delikatnie sokiem z cytryny. Całość doprawiamy cukrem brzozowym oraz solą i dokładnie mieszamy. Sos odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Życzę smacznego! :)